Čerešňový chlebík

0 0
Čerešňový chlebík

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Maslo 250 g
Práškový cukor 200 g
Vajcia 4 ks
Hladká múka 200 g
Maizena 50 g
Kypriaci prášok do pečiva pol balíčka
Rum 100 ml
Čerešne vykôstkované 300 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 60 min/160 °C
  • Porcie: 20
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

Popis

Zdieľať

Ovocný chlebík  z treného cesta s čerešňami. Môžeme použiť akékoľvek drobné ovocie.

Kroky

1
Hotovo

Maslo mierne nahrejeme, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vajcia.

2
Hotovo

Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom do pečiva a maizenou. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.

3
Hotovo

Polovicu hmoty dáme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy, do ktorej zatlačíme polovicu vykôstkovaných čerešní. Pridáme druhú časť cesta, do ktorej dáme zostávajúcu časť čerešní.

4
Hotovo

Zahladíme povrch a pri teplote 160 – 180 °C pomaly pečieme 45 – 60 minút.

naspäť
Strúhaný rebarborový koláč
dalej
Bravčové rezne v mlieku
naspäť
Strúhaný rebarborový koláč
dalej
Bravčové rezne v mlieku
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here