Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Hladká múka
-
2 ks Žĺtok
-
250 ml Mlieko
-
30 g Droždie
-
50 g Kryštálový cukor krupica
-
štipka Soľ
-
50 g Maslo
-
Krém
-
800 ml Mlieko
-
1 balíček Vanilkový puding
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
50 g Kryštálový cukor krupica
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ trochy múky, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiesime s múkou, žĺtkami, roztopeným tukom, cukrom, soľou a mliekom. Cesto dobre vypracujeme a dáme podkysnúť na teplé miesto. |
2
Hotovo
|
Z cesta tvarujeme malé buchtičky, ktoré ukladáme na vymastený plech vedľa seba. Boky buchtičiek natierame roztopeným maslom, príp. olejom, aby sa nezlepili. |
3
Hotovo
30 min / 180 °C
|
Necháme na plechu chvíľu nakysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
KrémV troche mlieka rozmiešame vanilkový puding a uvaríme riedky krém. Upečené buchtičky podávame s vanilkovým krémom. |