Dukátové buchtičky
s vanilkovým krémom

0 0
Dukátové buchtičky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 500 g
Žĺtok 2 ks
Mlieko 250 ml
Droždie 30 g
Kryštálový cukor krupica 50 g
Soľ štipka
Maslo 50 g
Krém
Mlieko 800 ml
Vanilkový puding 1 balíček
Vanilínový cukor 1 balíček
Kryštálový cukor krupica 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60 + kysnutie
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať

Obľúbené sladké jedlo nielen u detí. Buchtičky z kysnutého cesta s vanilkovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiesime s múkou, žĺtkami, roztopeným tukom, cukrom, soľou a mliekom. Cesto dobre vypracujeme a dáme podkysnúť na teplé miesto.

2
Hotovo

Z cesta tvarujeme malé buchtičky, ktoré ukladáme na vymastený plech vedľa seba. Boky buchtičiek natierame roztopeným maslom, príp. olejom, aby sa nezlepili.

3
Hotovo
30 min / 180 °C

Necháme na plechu chvíľu nakysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Krém

V troche mlieka rozmiešame vanilkový puding a uvaríme riedky krém. Upečené buchtičky podávame s vanilkovým krémom.

naspäť
Mrežovník
dalej
Kačacie prsia s medom
naspäť
Mrežovník
dalej
Kačacie prsia s medom