Ingrediencie
-
250 g Cícer
-
1 ks Cibuľa
-
5 strúčikov Cesnak
-
hrsť Petržlenová vňať
-
2 lyžičky Rímska rasca
-
1 lyžička Mletý koriander
-
3 lyžice Hladká múka
-
1 lyžička Soľ
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Olej
Popis
Tradičné jedlo arabských krajín z cíceru. Najčastejšie ho podávame v pita chlebe s čerstvou zeleninou, dresingom.
Kroky
1
Hotovo
|
Cícer namočíme deň pred prípravou do studenej vody. Na druhý deň cícer scedíme a prepláchneme. |
2
Hotovo
|
Petržlen a cibuľu nakrájame na kúsky. Do mixéra dáme cícer, múku, všetko korenie, cesnak cibuľu, petržlen a rozmixujeme, ale nie úplne dohladka. |
3
Hotovo
|
Takto pripravenú zmes necháme odpočívať 2 hodiny v chladničke. Z hmoty tvarujeme malé guličky alebo placky, ktoré vyprážame v horúcom oleji. |