Ingrediencie
-
4 ks Kuracie prsia
-
300 g Cestovinyfettuccine
-
1 lyžica Olivový olej
-
1 lyžica Maslo
-
200 ml Smotana na šľahanie
-
½ lyžičky Muškátový oriešok
-
100 g Parmezán
-
2 lyžice Petržlenová vňať
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Jeden z najznámejších receptov na cestoviny. Recept má meno po taliansko kuchárovi, ktorý cestoviny pripravil v 19. storočí.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
10
|
Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme kuracie prsia pokrájané na kúsky a opekáme ich asi 10 minút. |
3
Hotovo
|
Opečené prsia vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. |
4
Hotovo
5
|
Na panvici rozpustíme maslo, zalejeme šľahačkou, ochutíme muškátovým orieškom a privedieme do varu. Kuracie prsia pridáme späť do panvice a spolu povaríme. |
5
Hotovo
|
Medzitým si uvaríme cestoviny vo väčšom hrnci podľa návodu. |
6
Hotovo
|
Uvarené cestoviny pomocou klieští vyberieme a hneď z vody ich vložíme do panvice so smotanovou zmesou. |
7
Hotovo
|
Posypeme postrúhaným parmezánom a pomocou klieští dobre premiešame. Ak je zmes hustá, pokvapkáme ju vodou z cestovín. |
8
Hotovo
|
Podávame posypané postrúhaným parmezánom a posekanou petržlenovou vňaťou a mletým čiernym korením. |
9
Hotovo
|