Ingrediencie
-
600 g Kuracie prsia
-
3 ks Mrkva
-
1 ks Cibuľa
-
300 ml Hydinový vývar
-
2 lyžice Olej
-
1 lyžica Hladká múka
-
Muškátový oriešok
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Citrónová šťava
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, cibuľu nadrobno a mrkvu na kolieska. |
2
Hotovo
|
Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. K opečenej cibuli pridáme mäso, poprášime múkou a restujeme ho, kým sa nezatiahne. |
3
Hotovo
|
Potom pridáme mrkvu, štipku muškátového orieška, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom. Na miernom ohni dusíme domäkka. |
4
Hotovo
|
Pred podávaním ochutíme šťavou z citróna. |