Kváskové lievance
s ovocím

0 0
Kváskové lievance

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
rozkvas
Ražná múka 100 g
Voda 100 g
Kvások 1 lyžica
Lievance
Rozkvas 200 g
Hladká múka 250 g
Mlieko 400 ml
Práškový cukor 2 lyžice
Vajce 1 ks
Soľ štipka
Maslo na vyprážanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • rozkvas

  • Lievance

Popis

Zdieľať

Stačí trocha kvásku a môžeme si namiesto kváskového chleba pripraviť niečo sladké, napríklad nadýchané lievance s ovocím.

Kroky

1
Hotovo

Deň vopred si pripravíme rozkvas. Do misy dáme múku, vodu a kvások. Zamiešame a prikryté potravinárskou fóliou necháme na teplom mieste 12- 14 hodín.

2
Hotovo

Vo väčšej mise si zmiešame múku, mlieko, cukor, soľ a pripravený kvások. Vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme kvasiť 2 hodiny.

3
Hotovo

Na lievancovej panvici rozohrejeme maslo, lyžičkou nalievame cesto a smažíme lievance. . Podávame s ovocím alebo potreté obľúbeným džemom.

naspäť
Malinová torta
dalej
Parížska torta
naspäť
Malinová torta
dalej
Parížska torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here