Ingrediencie
-
rozkvas
-
100 g Ražná múka
-
100 g Voda
-
1 lyžica Kvások
-
Lievance
-
200 g Rozkvas
-
250 g Hladká múka
-
400 ml Mlieko
-
2 lyžice Práškový cukor
-
1 ks Vajce
-
štipka Soľ
-
Maslona vyprážanie
Popis
Stačí trocha kvásku a môžeme si namiesto kváskového chleba pripraviť niečo sladké, napríklad nadýchané lievance s ovocím.
Kroky
1
Hotovo
|
Deň vopred si pripravíme rozkvas. Do misy dáme múku, vodu a kvások. Zamiešame a prikryté potravinárskou fóliou necháme na teplom mieste 12- 14 hodín. |
2
Hotovo
|
Vo väčšej mise si zmiešame múku, mlieko, cukor, soľ a pripravený kvások. Vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme kvasiť 2 hodiny. |
3
Hotovo
|
Na lievancovej panvici rozohrejeme maslo, lyžičkou nalievame cesto a smažíme lievance. . Podávame s ovocím alebo potreté obľúbeným džemom. |