Laskonky

0 0
Laskonky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Bielok 6 ks
Kryštálový cukor 350 g
Pomleté orechy 160 g
Polohrubá múka 2 lyžice
Griláž
Kryštálový cukor krupica 150 g
Pomleté orechy 50 g
Krém
Maslo 250 g
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • 15 min / 120 °C, 45 min / 80 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Griláž

  • Krém

Popis

Zdieľať

Chrumkavé laskonky ako z cukrárne. Orechové snehové cesto naplnené grilážovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh. Postupne primiešame orechy zmiešané s múkou.

2
Hotovo

Pomocou šablóny na laskonky cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Stierkou zarovnáme a šablónu opatrne zdvihneme.

3
Hotovo

Laskonky pečieme 15 minút pri teplote 120 °C, potom teplotu znížime na 80 °C a sušíme ešte 45 minút. Vychladnuté spájame krémom.

4
Hotovo

Griláž

Kryštálový cukor upálime na karamel a pridáme orechy. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladnuté pomelieme na mlynčeku alebo rozmixujeme.

5
Hotovo

Krém

Vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou do zhustnutia a po vychladnutí pridáme spolu s pomletou grilážou do vymiešaného masla.

6
Hotovo

Tip, rada

Ak nemáme šablónu, tak lyžičkou formujeme rovnaké placky. Namiesto griláže môžeme do krému pridať karamelizované kondenzované mlieko, vtedy nepridáme k maslu cukor.

naspäť
Slané lístkové koláčiky
dalej
Perník
naspäť
Slané lístkové koláčiky
dalej
Perník
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here