Lekvárové pirohy
zo zemiakového cesta

0 0
Lekvárové pirohy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 500 g
Hrubá múka 200 g
Vajce 1 ks
Soľ štipka
Mak pomletý 100 g
Práškový cukor 2 lyžice
Maslo roztopeného 50 g
Slivkový lekvár 250 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 40
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Lekvárové pirohy alebo aj perky pripravené zo zemiakového cesta.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Olúpané a postrúhame alebo prelisujeme.

    2
    Hotovo

    Pridáme vajce, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto.

    3
    Hotovo

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, ktoré naplníme lekvárom, preložíme a okraje popritláčame vidličkou. Uvaríme vo vriacej osolenej vode.

    4
    Hotovo

    Podávame posypané makom a cukrom, preliate rozpusteným maslom.

    naspäť
    Kura na sezame
    dalej
    Šampiňónová frittata
    naspäť
    Kura na sezame
    dalej
    Šampiňónová frittata
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here