Ingrediencie
-
500 g Zemiaky
-
200 g Hrubá múka
-
1 ks Vajce
-
štipka Soľ
-
100 g Makpomletý
-
2 lyžice Práškový cukor
-
50 g Masloroztopeného
-
250 g Slivkový lekvár
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Olúpané a postrúhame alebo prelisujeme. |
2
Hotovo
|
Pridáme vajce, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto. |
3
Hotovo
|
Na pomúčenej doske rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, ktoré naplníme lekvárom, preložíme a okraje popritláčame vidličkou. Uvaríme vo vriacej osolenej vode. |
4
Hotovo
|
Podávame posypané makom a cukrom, preliate rozpusteným maslom. |