Ovocný mrežovník

0 0
Ovocný mrežovník

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 400 g
Maslo 250 g
Práškový cukor 150 g
Žĺtok 2 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Plnka
Červené ríbezle 300 g
Kryštálový cukor 3 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tip, rada: Zo zvyškov cesta môžeme povykrajovať kvety a ozdobiť okraj koláča.

  • 50
  • 30 min / 175 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Ovocný  koláč z krehkého lineckého cesta s červenými ríbezľami.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z múky, masla, žĺtok, práškového cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné aspoň na hodinu stuhnúť.

2
Hotovo

Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou.

3
Hotovo

Cestom vyplníme dno aj boky formy, popicháme vidličkou a posypeme ríbezľami zmiešanými s cukrom.

4
Hotovo

Zvyšné cesto rozvaľkáme. Pokrájame na pásy široké asi 1 cm, šikmo ich uložíme na koláč a vytvoríme mriežku. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

naspäť
Šalátová polievka
dalej
Brusnicová roláda
naspäť
Šalátová polievka
dalej
Brusnicová roláda
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here