Ingrediencie
-
Cesto
-
400 g Hladká múka
-
250 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
2 ks Žĺtok
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Plnka
-
300 g Červené ríbezle
-
3 lyžice Kryštálový cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ múky, masla, žĺtok, práškového cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné aspoň na hodinu stuhnúť. |
2
Hotovo
|
Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. |
3
Hotovo
|
Cestom vyplníme dno aj boky formy, popicháme vidličkou a posypeme ríbezľami zmiešanými s cukrom. |
4
Hotovo
|
Zvyšné cesto rozvaľkáme. Pokrájame na pásy široké asi 1 cm, šikmo ich uložíme na koláč a vytvoríme mriežku. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |