Brusnicová roláda

0 0
Brusnicová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4
Kryštálový cukor 100 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Hladká múka 130 g
Plnka
Brusnice 250 g
Kryštálový cukor krupica 50 g
Dokončenie
Práškový cukor na posypanie

Nutričné hodnoty

1 porcia
242
kcal
4,78
bielkoviny
26,53
sacharidy
13,33
tuky
28,75
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25
  • 8 min/200 °C
  • Porcie: 20
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Rýchla roláda z piškótového cesta naplnená brusnicami – čerstvými alebo mrazenými.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, vanilínový cukor a ešte trocha prešľaháme.

2
Hotovo

Primiešame po jednom žĺtky a nakoniec múku.

3
Hotovo
15

Hmotu rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Plnka

Brusnice s cukrom krátko povaríme.

5
Hotovo

Upečený plát poprášíme práškovým cukrom a ešte horúce stočíme do rolády. Vychladnuté rozvinieme, naplníme a opäť stočíme. Posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Ovocný mrežovník
dalej
Špargľové tartaletky
naspäť
Ovocný mrežovník
dalej
Špargľové tartaletky