Ingrediencie
-
350 g Špagety
-
Bazalkové pesto
-
1 lyžica Píniové oriešky
-
2 hrste Čerstva bazalka
-
2 strúčiky Cesnak
-
50 ml Extra panenský olivový olej
-
50 g Parmezánstrúhaný
-
pol lyžičky Morská soľ
-
Dokončenie
-
1 lyžica Píniové oriešky
-
2 lyžice Parmezánstrúhaný
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Bazalkové pestoPíniové oriešky nasucho opražíme. |
2
Hotovo
|
Bazalkové listy umyjeme a osušíme. Spolu s orieškami, syrom, cesnakom, polovicou oleja rozmixujeme v mixéri. Postupne prilievame zvyšok oleja. |
3
Hotovo
|
Dochutíme soľou. |
4
Hotovo
|
DokončenieŠpagety uvaríme vo väčšom hrnci podľa návodu "al dente". 50 ml vody, v ktorej sa cestoviny varili odložíme bokom. |
5
Hotovo
|
Pesto dáme do misy, pridáme uvarené cestoviny a odloženú vodu. Premiešame a dáme na tanier. |
6
Hotovo
|
Na tanieri cestoviny posypeme píniovými orieškami a strúhaným syrom. Ozdobíme listami bazalky. |