Ingrediencie
-
20 kúskov Špargľa
-
10 plátkov proscuitto
-
100 g Riccota
-
1 lyžička Morská soľ
-
Olivový olej
-
Mleté čierne korenie
Popis
Zapečená špargľa zabalená do plátkov proscuitta – pochúťka na rýchle občerstvenie alebo ľahkú večeru hotová za 20 minút.
Kroky
1
Hotovo
|
Rúru predohrejeme na 200 ° C. Špargľu očistíme a drevnaté koce odkrojíme. |
2
Hotovo
|
Špargľu poukladáme do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, soľou a korením a dáme piecť. |
3
Hotovo
|
Vyberieme z rúry a dáme ochladiť. Ricottu vymiešame so soľou a potrieme ňou plátky proscuitta. |
4
Hotovo
|
Vychladnutú špargľu zabalíme do plátkov proscuitta a podávame. |