Mrkvové rezy

0 0
Mrkvové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor 300 g
Olej 10 lyžíc
Horúca voda 10 lyžíc
Polohrubá múka 400 g
Mrkva najemno nastrúhaná 400 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Citrónová kôra 2 lyžičky
Kokosová múčka 50 g
Plnka
Mlieko 300 ml
Hladká múka 3 lyžice
Maslo 250 g
Práškový cukor 100 g
Pochúťková smotana 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 25 min / 180 °C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Zdravší variant piškótového korpusu, kde časť múky je nahradená mrkvou s maslovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s kokosovou múčkou, práškom do pečiva, postrúhanou mrkvou a citrónovou kôrou.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dva pláty na plechu vystlanom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Plnka

Z mlieka a múky uvaríme krém. Do vychladnutého pomaly pridáme maslo vymiešané s práškovým cukrom a pochúťkovú smotanu.

4
Hotovo

Vychladnuté pláty spojíme krémom, ktorým potrieme aj vrch rezov.

naspäť
Špargľa s proscuitom
dalej
Čokoládová roláda
naspäť
Špargľa s proscuitom
dalej
Čokoládová roláda