Ingrediencie
-
500 g Zemiaky
-
200 g Hrubá múka
-
1 ks Vajce
-
štipka Soľ
-
100 g Mak
-
2 lyžice Práškový cukor
-
50 g Masloroztopeného
Popis
Maku nie je nikdy dosť. Zaspomínajme na detstvo a pripravme si šúlance zo zemiakového cesta.
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Olúpané a postrúhame alebo prelisujeme. |
2
Hotovo
|
Pridáme vajce, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto. |
3
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej sformujeme dlhý valček, ktorý nakrájame na kúsky. Každý kúsok rozšúľame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať. |
4
Hotovo
|
Podávajte posypané makom a cukrom, preliate rozpusteným maslom. |
5
Hotovo
|
Fotopostup |