Šunkové slimáčiky

0 0
Šunkové slimáčiky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto I – tukové
Maslo 250 g
Hladká múka 150 g
Cesto II – závinové
Hladká múka 150 g
Ocot 1 lyžička
Soľ štipka
Žĺtok 1 ks
Voda 75 ml
Rasca
Plnka
Tavený syr 200 g
Maslo 100 g
Šunka 200 g
Pór 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35+ prekladanie
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto I – tukové

  • Cesto II – závinové

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Slimáčiky z lístkového cesta naplnené taveným syrom, kúskami póru a šunkou. Ideálna chuťovka k poháru vína.

Kroky

1
Hotovo

Do trochy múky nožom rozsekáme tuk, rýchlo spracujeme bochník v tvare kocky a v chlade necháme stuhnúť.

2
Hotovo

Zvyšok múky preosejeme na dosku, v strede urobíme jamku, dáme do nej žĺtok, soľ a s vodou zmiešaný ocot. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré sformujeme do bochníka a necháme odpočívať.

3
Hotovo

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené tukové cesto, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme.

4
Hotovo

Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme aj trikrát.

5
Hotovo

Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, potrieme taveným syrom vymiešaným s maslom, posypeme nadrobno pokrájanou šunkou a pórom. Zrolujeme a odložíme na chladné miesto stuhnúť.

6
Hotovo

Odpočinuté cesto krájame na kolieska, ktoré ukladáme reznou hranou nadol, a pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

naspäť
Banánovo-jahodové smoothie
dalej
Černicová roláda
naspäť
Banánovo-jahodové smoothie
dalej
Černicová roláda
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here