Ingrediencie
-
Cesto I – tukové
-
250 g Maslo
-
150 g Hladká múka
-
Cesto II – závinové
-
150 g Hladká múka
-
1 lyžička Ocot
-
štipka Soľ
-
1 ks Žĺtok
-
75 ml Voda
-
Rasca
-
Plnka
-
200 g Tavený syr
-
100 g Maslo
-
200 g Šunka
-
100 g Pór
Popis
Slimáčiky z lístkového cesta naplnené taveným syrom, kúskami póru a šunkou. Ideálna chuťovka k poháru vína.
Kroky
1
Hotovo
|
Do trochy múky nožom rozsekáme tuk, rýchlo spracujeme bochník v tvare kocky a v chlade necháme stuhnúť. |
2
Hotovo
|
Zvyšok múky preosejeme na dosku, v strede urobíme jamku, dáme do nej žĺtok, soľ a s vodou zmiešaný ocot. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré sformujeme do bochníka a necháme odpočívať. |
3
Hotovo
|
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené tukové cesto, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. |
4
Hotovo
|
Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme aj trikrát. |
5
Hotovo
|
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, potrieme taveným syrom vymiešaným s maslom, posypeme nadrobno pokrájanou šunkou a pórom. Zrolujeme a odložíme na chladné miesto stuhnúť. |
6
Hotovo
|
Odpočinuté cesto krájame na kolieska, ktoré ukladáme reznou hranou nadol, a pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. |