Syrové rožteky

0 0
Syrové rožteky

Ingrediencie

Cesto
Polohrubá múka 500 g
Maslo 250 g
Syr niva 100 g
Tvrdý syr 150 g
Mlieko 100 ml
Droždie 20 g
Soľ 1 lyžička
Vajce 1 ks
Dokončenie
Vajce na potretie
Tvrdý syr postrúhaný na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35+ kysnutie
  • 15 min / 180 °C
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Slané syrové rožteky, ktoré sú jemné a nadýchané vďaka droždiu. Výborné ako slaný dezert alebo chuťovka k vínu.

Kroky

1
Hotovo

Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások, maslo, zvyšné mlieko, 1 lyžičku soli pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto.

2
Hotovo

Vykysnuté cesto rozdelíme na päť dielov. Každý diel natenko rozvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na šestnásť trojuholníkov, ktoré posypeme postrúhaným syrom niva.

3
Hotovo

Diely skrútime (začíname od vonkajšej strany) a sformujeme rožteky. Rozložíme ich na plech ďalej od seba a necháme ešte kysnúť.

4
Hotovo

Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným tvrdým syrom.

naspäť
Krémová špargľová polievka
dalej
Krémová pórová polievka
naspäť
Krémová špargľová polievka
dalej
Krémová pórová polievka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here