Ingrediencie
-
2 hrnčeky Ryža
-
1 ks Cibuľa
-
3 hrnčeky Zeleninový vývar
-
4 lyžice Olivový olej
-
1 ks Cukina
-
80 g Hrášok
-
1 ks Mrkva
-
100 g Kukurica
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Rizoto môžeš podávať posypané postrúhaným syrom. K zelenine môžeš pridať aj podusené kuracie alebo bravčové mäso, huby
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Na panvici rozohreješ 2 lyžice oleja, pridáš cibuľu a krátko opražíš. Potom pridáš mrkvu, cuketu a necháš dusiť ešte 5 minút. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Znížiš teplotu pod ryžou, zaleješ ju naberačkou vývaru a zamiešaš. Keď vývar vsiakne, prileješ ďalšiu naberačku, znova zamiešaš. Takto pokračuješ, kým neminieš vývar a ryža nie je mäkká. Trvá to asi 20 minút. |
6
Hotovo
|