Zeleninové rizoto
so syrom

0 0
Zeleninové rizoto

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Ryža 2 hrnčeky
Cibuľa 1 ks
Zeleninový vývar 3 hrnčeky
Olivový olej 4 lyžice
Cukina 1 ks
Hrášok 80 g
Mrkva 1 ks
Kukurica 100 g
Soľ
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vlastnosti:
    • 30
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Rizoto môžeš podávať posypané postrúhaným syrom. K zelenine môžeš pridať aj podusené kuracie alebo bravčové mäso, huby

    Kroky

    1
    Hotovo

    Na začiatku si pripravíš zeleninu – pokrájaš cibuľu, mrkvu, cuketu na malé kocky a roztlačíš cesnak.

    2
    Hotovo

    Na panvici rozohreješ 2 lyžice oleja, pridáš cibuľu a krátko opražíš. Potom pridáš mrkvu, cuketu a necháš dusiť ešte 5 minút.

    3
    Hotovo

    Ryžu nasypeš na sitko a prepláchneš studenou vodou. Necháš odkvapkať.

    4
    Hotovo

    V hrnci rozohreješ 2 lyžice oleja, pridáš ryžu a opražíš.

    5
    Hotovo

    Znížiš teplotu pod ryžou, zaleješ ju naberačkou vývaru a zamiešaš. Keď vývar vsiakne, prileješ ďalšiu naberačku, znova zamiešaš. Takto pokračuješ, kým neminieš vývar a ryža nie je mäkká. Trvá to asi 20 minút.

    6
    Hotovo

    Tesne pred dovarením pridáš podusenú zeleninu, hrášok, kukuricu a premiešaš, podľa chuti osolíš, okoreníš a spolu dovaríš.

    naspäť
    Kuracie prsia s pórom
    dalej
    Koláč Prešívaná deka
    naspäť
    Kuracie prsia s pórom
    dalej
    Koláč Prešívaná deka
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here