Ingrediencie
-
700 g Zemiaky
-
300 g Hladká múka
-
1 Vajce
-
300 g Bryndza
-
200 g Slanina
Popis
Bryndzové halušky sú naše národné jedlo. Podávame posypané opečenou slaninkou s mliekom alebo zákvasom.
Kroky
1
Hotovo
|
Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava. |
2
Hotovo
|
Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme múku, vajce a vypracujeme hustejšie cesto. |
3
Hotovo
|
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Halušky pretláčame pomocou haluškára do osolenej vriacej vody. |
4
Hotovo
|
Keď začne voda znova vrieť, halušky premiešame a varíme až kým nevyplávajú na vrch. |
5
Hotovo
|
Pomocou sitka ich vyberieme do väčšej misy a premiešame s bryndzou. |
6
Hotovo
|