Ingrediencie
-
2 ks Kuracie prsia
-
Olivový olej
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
1 väčšia hlávka Rímsky šalát
-
na posypanie Parmezánstrúhaný
-
Dresing
-
5 lyžíc Majonéza
-
1 lyžička Dijonská horčica
-
2 lyžice Parmezánstrúhaný
-
1 strúčik Cesnak
-
4 ks Ančovičky
-
1 lyžica Citrónová šťava
-
Krutóny
-
4 plátky Toastový chlieb
-
Olivový olej
-
1 strúčik Cesnak
Popis
Klasický recept na kurací šalát s chrumkavými krutónmi a krémovým cesnakovým dresingom. Ideálne na ľahký obed alebo večeru.
Kroky
1
Hotovo
|
KrutónyPlátky chleba nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a krátko na ňom orestujeme rozpučený cesnak. Pridáme nakrájaný chlieb a opražíme do zlatova. |
2
Hotovo
|
DresingV miske zmiešame majonézu, citrónovú šťavu, horčicu, pretlačený cesnak, postrúhaný parmezán a pokrájané ančovičky. Ak bude dresing hustý, môžeme pridať pár kvapiek vody. |
3
Hotovo
8
|
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z obidvoch strán prudko opečieme. |
4
Hotovo
|
ServírovanieŠalát natrháme na kúsky, tesne pred podávaním premiešame s dresingom tak, aby každý kúsok šalátu bol obalený. Pridáme na kúsky pokrájané mäso a posypeme syrom. |