Ingrediencie
-
1 kg Cuketa
-
5 - 6 lyžíc Zemiakový škrob
-
2 ks Cibuľa
-
3 ks Vajce
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Petržlenová vňaťposekaná
-
Pažítkaposekaná
Popis
Rýchly recept na zdravú cuketovú pochúťku. Môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.
Kroky
1
Hotovo
|
Cuketu umyjeme, osušíme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a zbavíme jadierok. Nastrúhame ju aj so šupkou na rezance. Zmes osolíme a okoreníme a necháme 20 minút odstáť. Potom z nej rukami vytlačíme vodu. |
2
Hotovo
|
Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a rozotrený strúčik cesnaku. Podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom, pridáme pažítku a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Na rozohriatej masti smažíme menšie placky. |