Ingrediencie
-
Fašírky
-
350 g Mleté hovädzie mäso
-
Mleté čierne korenie
-
Soľ
-
Na oblohu
-
4 ks Plátkový syr
-
4 Hamburgerové žemle
-
Cibuľa
-
Majonéza
-
Paradajka
-
Hlávkový šalát
Popis
Hoci hamburger je považovaný za národné jedlo Ameriky, jeho korene však siahajú do Európy. Američania ho iba “vylepšili”.
Kroky
1
Hotovo
60
|
Z mletého mäso mokrými rukami vyformujeme 4 fašírky hrubé asi 1 cm. Dáme na tanier, prikryjeme ich potravinárskou fóliou a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. |
2
Hotovo
|
Tesne pred grilovaním ich osolíme a okoreníme. V strede fašírky spravíme lyžicou jamku, aby si pri opekaní zachovali svoj tvar. |
3
Hotovo
10
|
Potrieme ich olejom a opekáme na grile alebo rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán 3 - 5 minút. Na poslednú minutu na ne položíme plátok syra. |
4
Hotovo
|
Žemle rozkrojíme, opečieme na tej istej panvici ako mäso, potrieme ich ešte majonézou a naplníme. Na spodnú časť dáme lístok šalátu, grilované mäso, plátok syra, na plátky nakrájanú paradajku a kolieska cibule. Prikryjeme vrchom žemle a podávame. |