Sviečková na smotane
s parenou knedľou

0 0
Sviečková na smotane

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie mäso sviečková, falošná sviečková 800 g
Mrkva 150 g
Petržlen 150 g
Zeler 150 g
Cibuľa 1 ks
Slanina 100 g
Olej 4 lyžice
Bobkový list 3 ks
Celé čierne korenie 10 guličiek
Nové korenie 10 guličiek
Ocot 50 ml
Kryštálový cukor 3 lyžice
Horčica 3 lyžice
Hovädzí vývar 1 l
Mlieko 100 ml
Smotana na šľahanie 300 ml
Hladká múka 3 lyžice
Soľ
Mleté čierne korenie
Citrónová šťava

Nutričné hodnoty

1 porcia
370
kcal
30 g
bielkoviny
11 g
sacharidy
23 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 150
  • Porcie: 6
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Vychutnajte si českú klasiku. Hovädzie mäso prešpikované slaninou a k tomu omáčka s chuťou koreňovej zeleniny.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Umyté a osušené mäso odblaníme.

3
Hotovo

Prešpikujeme slaninou pokrájanou na pásiky, osolíme a okoreníme.

4
Hotovo

Na panvici rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán prudko opečieme.

5
Hotovo
5

Koreňovú zeleninu očistíme,pokrájame na kocky a krátko opražíme na oleji.

6
Hotovo
5

Pridáme bobkové listy, nové korenie, celé čierne korenie a po chvíli, na kocky nakrájanú slaninu. Keď sa slanina opečie, prisypeme pokrájanú cibuľu.

7
Hotovo

Zasypeme kryštálovým cukrom. Keď začne cukor karamelizovať, prilejeme ocot a necháme ho odpariť. Primiešame horčicu.

8
Hotovo
120

K zelenine pridáme opečené mäso a zalejeme vývarom, tak aby mäso bolo ponorené. Prikryté dusíme, kým mäso nie je mäkké.

9
Hotovo

Mäkké mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.

10
Hotovo

Zo zeleniny vyberieme bobkové listy a zmixujeme alebo prepasírujeme cez sitko.

11
Hotovo
10

V mlieku rozmiešame hladkú múku a pridáme k rozmixovanej zelenine. Spolu ešte povaríme.

12
Hotovo

Hotovú omáčku dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zjemníme smotanou a krátko spolu prehrejeme.

13
Hotovo

Tip, rada

Pri špikovaní ostrým nožom urobíme do mäsa zárezy. Rúčkou od varešky zväčšíme otvor a vyplníme ho slaninou. Slaninu pred špikovaním zmrazíme. Aby nám mäso pri opekaní držalo tvar, obviažeme ho niťou.

naspäť
Domáci hamburger
dalej
Segedínsky guláš
naspäť
Domáci hamburger
dalej
Segedínsky guláš