Domáci hamburger

0 0
Domáci hamburger

Nutričné hodnoty

1 porcia
533
kcal
31 g
bielkoviny
24 g
sacharidy
33 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 25 + odležanie
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    • Fašírky

    • Na oblohu

    Popis

    Zdieľať

    Hoci hamburger je považovaný za národné jedlo Ameriky, jeho korene však siahajú do Európy. Američania ho iba “vylepšili”.

    Kroky

    1
    Hotovo
    60

    Z mletého mäso mokrými rukami vyformujeme 4 fašírky hrubé asi 1 cm. Dáme na tanier, prikryjeme ich potravinárskou fóliou a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

    2
    Hotovo

    Tesne pred grilovaním ich osolíme a okoreníme. V strede fašírky spravíme lyžicou jamku, aby si pri opekaní zachovali svoj tvar.

    3
    Hotovo
    10

    Potrieme ich olejom a opekáme na grile alebo rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán 3 - 5 minút. Na poslednú minutu na ne položíme plátok syra.

    4
    Hotovo

    Žemle rozkrojíme, opečieme na tej istej panvici ako mäso, potrieme ich ešte majonézou a naplníme. Na spodnú časť dáme lístok šalátu, grilované mäso, plátok syra, na plátky nakrájanú paradajku a kolieska cibule. Prikryjeme vrchom žemle a podávame.

    naspäť
    Ananásový koláč
    dalej
    Sviečková na smotane
    naspäť
    Ananásový koláč
    dalej
    Sviečková na smotane