Ingrediencie
-
Gnocchi
-
700 g Zemiaky
-
200 g Hladká múka
-
2 ks Vajce
-
Soľ
-
Omáčka
-
2 lyžice Olivový olej
-
1 ks Cibuľa
-
300 ml Smotana na varenie (12%)
-
150 g Šampiňóny
-
100 g Parmezán
-
Dokončenie
-
na posypanie Tvrdý syrpostrúhaný
-
Mleté čierne korenie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame alebo prelisujeme. Pridáme vajcia, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto. |
2
Hotovo
|
Cesta rozdelíme na 4 časti. Z každej urobíme valček, ktorý nakrájame na rovnaké asi 2 cm kúsky. Každý roztlačíme vidličkou. |
3
Hotovo
|
Varíme po častiach v osolenej vriacej vode asi 3 minúty, kým nevyplávajú na povrch. Vyberieme dierovanou vareškou. |
4
Hotovo
|
Syrová omáčkaNa panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané huby a opekáme ešte 5 minút domäkka. |
5
Hotovo
|
Pridáme smotanu a nahrubo postrúhaný parmezán. Povaríme, kým sa syry neroztopí a omáčka nezhustne. |
6
Hotovo
|
DokončeniePodávame preliate omáčkou, posypané syrom a korením. |