Ingrediencie
-
Cesto
-
200 g Hladká múka
-
150 g Bravčova masť
-
150 g Práškový cukor
-
40 g Kakao
-
Dokončenie
-
Ríbezľový džem
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Do preosiatej múky pridáme cukor, kakao, masť a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu odpočinúť. |
2
Hotovo
|
Potom z cesta robíme malé guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
3
Hotovo
15 min / 180 °C
|
Do stredu každej guľky urobíme rúčkou od varešky malú jamku a upečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
Po vychladnutí jamku naplníme ríbezľovým džemom. |
5
Hotovo
|
Tip, radaKoláčiky môžeme plniť aj čokoládovým krémom, ktorý pripravíme zo 100 g rozpustnej čokolády a 2 lyžíc masla. |