Ingrediencie
-
Cesto
-
300 g Hladká múka
-
150 g Práškový cukor
-
150 g Maslo
-
1 ks Vajce
-
1 lyžička Mletá čierna káva
-
½ balíčka Kypriaci prášok do pečiva
-
Krémová plnka
-
300 ml Mlieko
-
40 g Pudingový prášok
-
200 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
2 lyžičky Instantná káva
-
troška Rum
-
Kávová poleva
-
100 g Práškový cukor
-
2 lyžice silnej čiernej kávy
-
trocha Rum
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Do preosiatej múky pridáme cukor, mletú zrnkovú kávu, vajce, prášok do pečiva, maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu odpočinúť. |
2
Hotovo
|
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme ováliky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do masla vymiešaného s práškovým cukrom a instantnou kávou. |
4
Hotovo
|
PolevaPráškový cukor, precedenú čiernu kávu a rum dobre vymiešame. |
5
Hotovo
|
Upečené a vychladnuté kolieska spájame plnkou a polejeme kávovou polevou. |