Kávové koláčiky

0 0
Kávové koláčiky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 300 g
Práškový cukor 150 g
Maslo 150 g
Vajce 1 ks
Mletá čierna káva 1 lyžička
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Krémová plnka
Mlieko 300 ml
Pudingový prášok 40 g
Maslo 200 g
Práškový cukor 100 g
Instantná káva 2 lyžičky
Rum troška
Kávová poleva
Práškový cukor 100 g
silnej čiernej kávy 2 lyžice
Rum trocha

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 180 °C
  • Porcie: 40
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krémová plnka

  • Kávová poleva

Popis

Zdieľať

Koláčiky z lineckého cesta ochuteného kávou, naplnené kávou plnkou a poliate polevou.

Kroky

1
Hotovo

Do preosiatej múky pridáme cukor, mletú zrnkovú kávu, vajce, prášok do pečiva, maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu odpočinúť.

2
Hotovo

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme ováliky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do masla vymiešaného s práškovým cukrom a instantnou kávou.

4
Hotovo

Poleva

Práškový cukor, precedenú čiernu kávu a rum dobre vymiešame.

5
Hotovo

Upečené a vychladnuté kolieska spájame plnkou a polejeme kávovou polevou.

naspäť
Šuhajdy
dalej
Perníková bábovka
naspäť
Šuhajdy
dalej
Perníková bábovka