Šuhajdy

0 0
Šuhajdy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Čokoláda
Čokoláda 250 g
Stužený pokrmový tuk 100 g
lentilky na zdobenie
Plnka
Vlašské orechy 100 g pomletých
Mlieko 100 ml
Práškový cukor 100 g
Hrozienka 50 g
Rumová aróma

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25
  • Porcie: 30
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Čokoláda

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Tmavú čokoládu môžeš nahradiť rovnakým množstvom bielej čokolády. Okrem lentiliek môžeš šuhajdy ozdobiť kúskom orecha alebo cukríkmi na zdobenie.

Kroky

1
Hotovo

Najskôr si pripravíš plnku. Do misky naleješ horúce mlieko. Pridáš potom orechy, hrozienka a pár kvapiek rumovej arómy a zamiešaš.

2
Hotovo

Do ďalšej misky si nalámeš čokoládu na malé kúsky a postavíš ju na hrniec s vriacou vodou. Daj si pozor, aby miska s čokoládou bola väčšia ako hrniec. Pridáš 50 g stuženého tuku a spolu s čokoládou rozpustíš.

3
Hotovo

Rozložíš si papierové košíčky. Aby ti pekne držali tvar, môžeš si dávať vždy po dva košíčky.

4
Hotovo

Do každého naleješ odmerkou alebo malou lyžičkou na dno rozpustenú čokoládu. Necháš stuhnúť.

5
Hotovo

Na stuhnutú čokoládu dáš lyžičku orechovej plnky. Plnka nesmie trčať z košíkov, inak by neboli šuhajdy na vrchu hladké.

6
Hotovo

Košíky doplníš po okraj čokoládou, ozdobíš a necháš stuhnúť.

naspäť
Medová roláda
dalej
Kávové koláčiky
naspäť
Medová roláda
dalej
Kávové koláčiky