Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Polohrubá múka
-
250 ml Mlieko
-
80 g Maslo
-
2 ks Žĺtok
-
50 g Kryštálový cukor
-
30 g Droždie
-
štipka Soľ
-
Dokončenie
-
na posypanie Práškový cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ mlieka, cukru, droždia a trocha múky pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť. |
2
Hotovo
|
Potom ho zmiešame s múkou, pridáme žĺtky, roztopené maslo, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto sformujeme do tvaru valčeka, z ktorého odkrajujeme asi dvojcentimetrové kúsky. |
4
Hotovo
|
Každý kúsok natenko rozvaľkáme do oválneho tvaru, zrolujeme smerom od seba do tvaru rožka a v strede prekrojíme. |
5
Hotovo
|
Kúsky ukladáme do vymastenej tortovej formy. Medzi sebou ich potrieme rozpusteným maslom. Necháme podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. |
6
Hotovo
|
Upečený koláč necháme vychladnúť vo forme. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. |