Ingrediencie
-
500 g Hladká múka
-
30 g Droždie
-
250 ml Mlieko
-
1 ks Vajce
-
2 lyžice Pochúťková smotana
-
1 lyžička Soľ
-
Dokončenie
-
4 strúčiky Cesnak
-
Tatárska omáčka
-
200 g Tvrdý syrpostrúhaný
-
Soľ
-
Olejna vyprážanie
Popis
Recept, podľa ktorého si obľúbené langoše môžete pripraviť aj doma. Podávame s cesnakom a posypané syrom.
Kroky
1
Hotovo
|
Deň vopred si pripravíme cesto. Z trochy mlieka, 1 lyžice cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások, vajce, smotanu, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí a tie naolejovanými rukami rozťahujeme do tvaru langoša. Po okrajoch cesto necháme hrubšie a v strede tenšie. Langoše vyprážame v rozpálenom oleji po oboch stranách dozlatista. |
3
Hotovo
|
Podávame ich potreté cesnakom rozotretým so soľou, tatárskou omáčkou alebo kečupom posypané syrom. |