Ingrediencie
-
Cesto
-
300 g Hladká múka
-
200 g Práškový cukor
-
70 g Med
-
pol lyžičky Sóda bikarbóna
-
Krém
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Horká čokoláda
-
125 g Maslo
-
50 g Kryštálový cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme asi pol hodinu v chlade stuhnúť. |
2
Hotovo
|
Potom ho rýchlo premiesime, rozvaľkáme na tenký plát, vykrajujeme z neho kolieska, ktoré natočíme na kovové rúrky. |
3
Hotovo
|
Ešte teplé ich z rúrok dáme dolu, necháme vychladnúť a naplníme. |
4
Hotovo
|
KrémSmotanu s cukrom privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu, necháme zmäknúť, pridáme maslo a vymiešame tyčovým mixérom na hladký krém. Prikryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala krému. |
5
Hotovo
|
Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Potom vyšľaháme na hladký krém. |