Ingrediencie
-
Cesto
-
4 ks Vajcia
-
200 g Kryštálový cukor
-
8 lyžíc Voda
-
200 g Polohrubá múka
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
ovocná plnka
-
500 g Čierne ríbezle
-
80 g Pudingový prášok
-
100 g Kryštálový cukor
-
100 ml Voda
-
Tvarohová plnka
-
500 g Mäkký tvaroh
-
200 g Pochúťková smotana
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
150 g Práškový cukor
-
1 balíček Želatínový stužovač
-
Dokončenie
-
100 g Biela čokoláda
Popis
Kroky
1
Hotovo
25 min/180 °C
|
CestoŽĺtky, cukor a studenú vodu vymiešame dopenista. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. |
2
Hotovo
|
Ovocná plnkaOvocie podlejeme trochou vody a dáme povariť, kým trošku nezmäkne. Potom ho rozmixujeme. Pridáme cukor a vo vode rozmiešané pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme. Necháme trocha vychladnúť. |
3
Hotovo
|
tvarohová plnkaŽelatínový stužovač pripravíme podľa návodu a pridáme k tvarohu vymiešanému s práškovým cukrom, pochúťkovou smotanou a vanilínovým cukrom. |
4
Hotovo
|
DokončenieVychladnutý plát potrieme ovocnou plnkou, dáme stuhnúť. Na stuhnuté natrieme tvarohovú plnku a vrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou. |
5
Hotovo
|