Jahodové rezy
s likérom

1 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Polohrubá múka 5 lyžíc
Kakao 1 lyžica
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Krém
Mascarpone 750 g
Práškový cukor 200 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Smotana na šľahanie 250 ml
Vaječný likér 6 lyžíc
Želé
Jahody 300 g
Kryštálový cukor 100 g
Želatína 1 plátok
Dokončenie
Jahodový džem 100 g
Jahody 500 g
Vaječný likér 100 ml
Piškóty okrúhle

Nutričné hodnoty

1 porcia
135
kcal
17,98
bielkoviny
11
sacharidy
9
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 180 °C
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Želé

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Výborné rezy s plnkou z mascorpone a piškótami poliatymi vaječným likérom.

Kroky

1
Hotovo
20 min/180 °C

Cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

2
Hotovo

Krém

Vymiešame mascarpone s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme vyšľahanú šľahačku a vaječný likér.

3
Hotovo

Na vychladnutý korpus poukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme vaječným likérom. Medzi piškóty podávame jahody a navrch natrieme pripravený krém.

4
Hotovo

Želé:

Jahody rozmixujeme s cukrom a pridáme želatínu pripravenú podľa návodu.

5
Hotovo

Vrch polejeme jahodovým želé.

6
Hotovo
naspäť
Cestovinový šalát
dalej
Hrnčekový koláč
naspäť
Cestovinový šalát
dalej
Hrnčekový koláč