Ingrediencie
-
Cesto
-
210 g Hladká múka
-
50 g Práškový cukor
-
100 g Maslo
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
2 ks Žĺtok
-
Punčová plnka
-
200 g Piškótypomleté
-
50 ml Rum
-
50 g Vlašské orechypomleté
-
2 lyžice Kakao
-
100 g Maslo
-
Čokoládová poleva
-
100 g Čokoládana varenie
-
2 lyžice Olej
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z múky, masla, cukru a žĺtok vypracujeme cesto. Necháme ho asi pol hodiny v chlade. |
2
Hotovo
|
Potom ho rýchlo premiesime, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré vtláčame do vymastených formičiek v tvare košíka a dozlata upečieme. |
3
Hotovo
|
Punčová plnkaZ uvedených surovín vypracujeme punč. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, naplníme košíky a polejeme čokoládovou polevou. |
4
Hotovo
|
Čokoládová polevaČokoládu spolu s olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli. |