Slané tyčinky

0 0
Slané tyčinky

Ingrediencie

Polohrubá múka 200 g
Maslo 200 g
Tvrdý syr jemne postrúhaný 100 g
Žĺtok 2 ks
Mlieko 50 ml
Droždie 20 g
Soľ
Vajíčko na potretie
Rasca

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35
  • 15 min / 200 °C
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Slané tyčinky s droždím stočené do špirály. Môžeme ich len poukladať ich bez točenia na plech – budeme mať klasické slané tyčinky.

Kroky

1
Hotovo

Na začiatok droždie rozmrvíme v mlieku.

2
Hotovo

Z múky, masla, syra, žĺtka, lyžičky soli a rozpusteného droždia zamiesime cesto.

3
Hotovo

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm.

4
Hotovo

Rozvaľkané cesto pokrájame na tyčinky dlhé asi 15 cm.

5
Hotovo

Každú tyčinku stočíme do špirály a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6
Hotovo

Na plechu potrieme tyčinky vajíčkom, posypeme ešte soľou a rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút.

naspäť
Plnené zemiaky
dalej
Malinový cheesecake
naspäť
Plnené zemiaky
dalej
Malinový cheesecake
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here