Ingrediencie
-
350 g Špagety
-
1 lyžica Olivový olej
-
100 g Pancettaalebo anglickej slaniny
-
2 ks Vajcia
-
1 ks Žĺtok
-
50 g Pecorino
-
50 g Parmezán
-
2 strúčiky Cesnak
-
Mleté čierne korenie
-
Soľ
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Špagety uvaríme vo väčšom hrnci podľa návodu "al dente". |
2
Hotovo
|
Kým sa špagety varia, slaninu pokrájame na kocky. Na panvici rozhrejeme olej a opražíme na ňom slaninu a celé strúčiky cesnaku. Cesnak pred pridaním špagiet vyberieme z panvice. |
3
Hotovo
|
V miske vyšľaháme vajcia a žĺtok. Pridáme najemno postrúhané syry. Časť syrov necháme na posypanie. |
4
Hotovo
|
Uvarené cestoviny pomocou klieští vyberieme a hneď z vody ich vložíme do panvice so slaninkou. Pridáme 100 ml vody zo špagiet. Premiešame a krátko povaríme, aby sa nám suroviny spojili. |
5
Hotovo
|
Panvicu odstavíme, k špagetám pridáme vajíčka a miešame, kým nám nevznikne krémová omáčka. |
6
Hotovo
|
Preložíme na tanier, posypeme postrúhaným syrom a mletým čiernym korením. |