Špagety Carbonara
so slaninkou a vajíčkom

1 0
Špagety Carbonara

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Špagety 350 g
Olivový olej 1 lyžica
Pancetta alebo anglickej slaniny 100 g
Vajcia 2 ks
Žĺtok 1 ks
Pecorino 50 g
Parmezán 50 g
Cesnak 2 strúčiky
Mleté čierne korenie
Soľ

Nutričné hodnoty

1 porcia
436
kcal
17 g
bielkoviny
45 g
sacharidy
20 g
tuky
3 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 30
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Jednoduchý a lahodný recept na taliansku klasiku. Špagety so slaninkou, syrom a vajíčkom.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Špagety uvaríme vo väčšom hrnci podľa návodu "al dente".

    2
    Hotovo

    Kým sa špagety varia, slaninu pokrájame na kocky. Na panvici rozhrejeme olej a opražíme na ňom slaninu a celé strúčiky cesnaku. Cesnak pred pridaním špagiet vyberieme z panvice.

    3
    Hotovo

    V miske vyšľaháme vajcia a žĺtok. Pridáme najemno postrúhané syry. Časť syrov necháme na posypanie.

    4
    Hotovo

    Uvarené cestoviny pomocou klieští vyberieme a hneď z vody ich vložíme do panvice so slaninkou. Pridáme 100 ml vody zo špagiet. Premiešame a krátko povaríme, aby sa nám suroviny spojili.

    5
    Hotovo

    Panvicu odstavíme, k špagetám pridáme vajíčka a miešame, kým nám nevznikne krémová omáčka.

    6
    Hotovo

    Preložíme na tanier, posypeme postrúhaným syrom a mletým čiernym korením.

    naspäť
    Malinová nepečená torta
    dalej
    Bravčové na hubách
    naspäť
    Malinová nepečená torta
    dalej
    Bravčové na hubách
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here