Strapačky s kapustou
a slaninkou

0 0
Strapačky s kapustou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 700 g
Hladká múka 300 g
Vajce 1
Kyslá kapusta 500 g
Slanina 200 g
Cibuľa 1
Soľ
Mleté čierne korenie

Nutričné hodnoty

1 porcia
503
kcal
13 g
bielkoviny
66 g
sacharidy
21 g
tuky
4 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 30
    • Porcie: 6
    • Stredná

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Tradičné jedlo našich starých mám. Zemiakové halušky podávané s kyslou kapustou a kúskami opraženej slaninky.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme múku, vajce a vypracujeme hustejšie cesto.

    2
    Hotovo

    Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Halušky pretláčame pomocou haluškára do osolenej vriacej vody.

    3
    Hotovo

    Keď začne voda znova vrieť, halušky premiešame a varíme až kým nevyplávajú na vrch.

    4
    Hotovo

    Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Primiešame scedenú kyslú kapustu a krátko podusíme.

    naspäť
    Kokosové hviezdičky
    dalej
    Nugátové rezy
    naspäť
    Kokosové hviezdičky
    dalej
    Nugátové rezy
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here