Ingrediencie
-
700 g Zemiaky
-
300 g Hladká múka
-
1 Vajce
-
500 g Kyslá kapusta
-
200 g Slanina
-
1 Cibuľa
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Tradičné jedlo našich starých mám. Zemiakové halušky podávané s kyslou kapustou a kúskami opraženej slaninky.
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme múku, vajce a vypracujeme hustejšie cesto. |
2
Hotovo
|
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Halušky pretláčame pomocou haluškára do osolenej vriacej vody. |
3
Hotovo
|
Keď začne voda znova vrieť, halušky premiešame a varíme až kým nevyplávajú na vrch. |
4
Hotovo
|
Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Primiešame scedenú kyslú kapustu a krátko podusíme. |