Syrové pagáčiky
prekladané

0 0
Syrové pagáčiky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 300 g
Polohrubá múka 300 g
Pochúťková smotana 200 g
Maslo 125 g
Mlieko 50 ml
Kryštálový cukor 1 lyžička
Droždie 1 kocka
Tvrdý syr 200 g
Soľ 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60 + kysnutie
  • 25 min / 185 °C
  • Porcie: 50
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Slané pagáčiky z prekladaného kysnutého cesta s tvrdým syrom. Výborná chuťovka k vínu.

Kroky

1
Hotovo

Z mlieka, cukru, droždia a trochu múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Do zvyšnej múky pridáme kvások, vajce, maslo, soľ a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.

2
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme ho postrúhaným syrom, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme, opäť preložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme 3-krát.

3
Hotovo

Nakoniec ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme malé kolieska. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. Kolieska uložíme na plech, necháme podkysnúť 15 minút a upečieme v horúcej rúre.

naspäť
Glazovaný losos
dalej
Kung pao
naspäť
Glazovaný losos
dalej
Kung pao
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here