Ingrediencie
-
300 g Hladká múka
-
300 g Polohrubá múka
-
200 g Pochúťková smotana
-
125 g Maslo
-
50 ml Mlieko
-
1 lyžička Kryštálový cukor
-
1 kocka Droždie
-
200 g Tvrdý syr
-
1 lyžička Soľ
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z mlieka, cukru, droždia a trochu múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Do zvyšnej múky pridáme kvások, vajce, maslo, soľ a vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto. |
2
Hotovo
|
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme ho postrúhaným syrom, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme, opäť preložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme 3-krát. |
3
Hotovo
|
Nakoniec ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme malé kolieska. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. Kolieska uložíme na plech, necháme podkysnúť 15 minút a upečieme v horúcej rúre. |