Ingrediencie
-
Cesto
-
240 g Špaldová múka hladká
-
70 g Práškový cukor
-
150 g Maslo
-
2 lyžice Kakao
-
2 lyžice Voda
-
1 ks Vajce
-
Slaný karamel
-
200 g Kryštálový cukor krupica
-
125 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Mandleposekané
-
pol lyžičky Morská soľ
-
3 lyžice Maslo
-
Čokoládová poleva
-
165 g Čokoládamin 60%
-
40 g Maslo
-
60 ml Smotana na šľahanie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
TartaletkyV miske zmiešame múku, kakao a cukor. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajce, vodu a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme asi pol hodinu v chlade stuhnúť. |
2
Hotovo
10 min / 170°C
|
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré budú presahovať okraj formičiek. Cesto pritlačíme na steny formičiek a presahujúci okraj zrežeme nožom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |
3
Hotovo
|
Karamelová náplňCukor upálime na karamel. Zalejeme smotanou a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme soľ, maslo a nahrubo posekané mandle. |
4
Hotovo
|
Čokoládová polevaSmotanu privedieme do varu. Odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a maslo. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. |
5
Hotovo
|
DokončenieSlaným karamelom naplníme košíky, necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom dáme stuhnúť do chladničky. |
6
Hotovo
|
Stuhnuté tartaletky polejeme čokoládovou polevou a posypeme soľou. |