Cicerová polievka

0 0
Cicerová polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cícer 1 konzerva 400 g
Stonkový zeler 2 stonky
Zeleninový vývar 600 ml
Cibuľa 1 ks
Rímska rasca 2 lyžičky
Drvené paradajky 400g
Olivový olej
Soľ
Mleté čierne korenie
Petržlenová vňať alebo koriandrová hrsť
Šťava a kôra z jedného citróna

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Marocká cícerová polievka alebo aj Harira – zdravá polievka s vôňou orientu.

Kroky

1
Hotovo

V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, zeler na kocky a spolu opražíme. Posypeme rascou a ešte chvíľu dusíme.

.

2
Hotovo
8

Prilejeme horúci vývar, pridáme cícer, paradajky a krátko spolu povaríme. Dochutíme soľou, korením a citrónom. Pred podávaním posypeme petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.

naspäť
Tartaletky so slaným karamelom
dalej
Hovädzie s mrkvou
naspäť
Tartaletky so slaným karamelom
dalej
Hovädzie s mrkvou