Arašidové rezy

0 0
Arašidové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 4 lyžice
Polohrubá múka 4 lyžice
Kakao 1 lyžica
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Krém
Mascarpone 500 g
Práškový cukor 100 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Arašídové maslo 250 g
karamelová šľahačka
Smotana na šľahanie 500 ml
Trstinový cukor 100 g

Nutričné hodnoty

169
kcal
2,44
bielkoviny
6
sacharidy
14,32
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 25 min/180°C
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • karamelová šľahačka

Popis

Zdieľať

Kakaový piškótový korpus naplnený arašídovým krémom a karamelovou šľahačkou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom.

2
Hotovo
25 min/180°C

Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Krém

Vymiešame mascarpone s práškovým cukrom, arašídovým maslom a smotanou na šľahanie.

4
Hotovo

Karamelová šľahačka

Cukor upálime na karamel, zalejeme ho 250 ml šľahačky a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Vychladnuté pridáme do zvyšku vyšľahanej šľahačky

5
Hotovo

Vychladnutý plát potrieme arašídovým krémom a na vrch dáme karamelovú šľahačku.

naspäť
Rumové rezy
dalej
Cestoviny so syrovou omáčkou
naspäť
Rumové rezy
dalej
Cestoviny so syrovou omáčkou