Rumové rezy

0 0
Rumové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto – na 2 bledé pláty
Kryštálový cukor 250 g
Vajcia 5 ks
Horúca voda 100 ml
Olej 100 ml
Polohrubá múka 250 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Cesto – na 2 tmavé pláty
Kryštálový cukor 250 g
Vajcia 5 ks
Horúca voda 100 ml
Olej 100 ml
Polohrubá múka 250 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Kakao 20 g
Plnka
Vajcia 3 ks
Práškový cukor 100 g
Maslo 250 g
Čokoláda na varenie 150 g
Džem
Punč
Voda 200 ml
Kryštálový cukor 3 lyžice
Rum 100 ml
Džem
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • 180°C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto – na 2 bledé pláty

  • Cesto – na 2 tmavé pláty

  • Plnka

  • Punč

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Rezy vhodné na každú slávnostnú príležitosť. Kakaový korpus naplnený  nad parou šľahaným žĺtkovým krémom s čokoládou.

Kroky

1
Hotovo

5 žĺtkov vymiešame s 250 g cukru, 100 ml vody a 100 ml oleja dopenista. Pridáme 250 g múky s pol práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh z 5 bielkov.

2
Hotovo
15 min / 180°C 1 plát

Cesto rozdelíme na dve časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Rovnako upečieme aj tmavé pláty, len do múky primiešame okrem prášku do pečiva aj kakao.

3
Hotovo

Plnka

Vajcia s cukrom a čokoládou vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.

4
Hotovo

Punč

Uvaríme vodu s cukrom a do vychladnutého pridáme rum.

5
Hotovo

Upečený a vychladnutý hnedý plát potrieme polovicou plnky, priložíme ho bledým plátom, ktorý potrieme ríbezľovým džemom a polejeme punčom. Prikryjeme ho druhým bledým plátom, potrieme druhou časťou plnky a na vrch dáme druhý hnedý plát.

6
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

7
Hotovo

Vrch polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Kávový dezert
dalej
Arašidové rezy
naspäť
Kávový dezert
dalej
Arašidové rezy