Ingrediencie
-
Cesto
-
125 ml Mlieko
-
125 ml Voda
-
100 g Maslo
-
štipka Soľ
-
140 g Hladká múka
-
4 Vajcia
-
Parížsky krém
-
300 ml Smotana na šľahanie
-
150 g Horká čokoládamin 60 0
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Odpaľované cestoVodu, mlieko, maslo, soľ dáme variť. Necháme zovrieť, prisypeme múku a stále miešame, kým nespracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od dna nádoby. |
2
Hotovo
|
Cesto necháme vychladnúť a postupne pridávame po jednom vajíčka. Vymiešame hladkú pálenú hmotu. |
3
Hotovo
|
Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame tyčinky dlhé asi 9 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre do svetlohnedej farby. |
4
Hotovo
|
Parížsky krémSmotanu a na kúsky polámanú čokoládu dáme na mierny oheň a za stáleho miešania privedieme do varu. Len čo začne vrieť, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme. |
5
Hotovo
|
DokončenieVychladnuté banániky po dĺžke rozrežeme a naplníme. |