Banániky s parížskym krémom

0 0
Banániky s parížskym krémom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Mlieko 125 ml
Voda 125 ml
Maslo 100 g
Soľ štipka
Hladká múka 140 g
Vajcia 4
Parížsky krém
Smotana na šľahanie 300 ml
Horká čokoláda min 60 0 150 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 20 min / 180 °C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Parížsky krém

Popis

Zdieľať

Klasický francúzsky zákusok Éclairs z odpaľovaného cesta naplnený parížskou šľahačkou.

Kroky

1
Hotovo

Odpaľované cesto

Vodu, mlieko, maslo, soľ dáme variť. Necháme zovrieť, prisypeme múku a stále miešame, kým nespracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od dna nádoby.

2
Hotovo

Cesto necháme vychladnúť a postupne pridávame po jednom vajíčka. Vymiešame hladkú pálenú hmotu.

3
Hotovo

Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame tyčinky dlhé asi 9 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre do svetlohnedej farby.

4
Hotovo

Parížsky krém

Smotanu a na kúsky polámanú čokoládu dáme na mierny oheň a za stáleho miešania privedieme do varu. Len čo začne vrieť, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme.

5
Hotovo

Dokončenie

Vychladnuté banániky po dĺžke rozrežeme a naplníme.

naspäť
Ovocná torta
dalej
Zapekané rezne so špargľou
naspäť
Ovocná torta
dalej
Zapekané rezne so špargľou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here