Ovocná torta
s červeným ovocím

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 2 ks
Maslo roztopené 40 g
Kryštálový cukor krupica 90 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Mlieko 20 ml
Olej 60 ml
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Citrónová kôra z 1 biocitróna
Hladká múka 100 g
Maliny čerstvé alebo mrazené 50 g
Ovocné želé
Maliny čerstvé alebo mrazené 200 g
Jahody čerstvé alebo mrazené 200 g
Kryštálový cukor krupica 50 g
Smotana na šľahanie 100 ml
Prášková želatína 6 g
Krém
Biela čokoláda 200 g
Smotana na šľahanie 400 ml
Mascarpone 500 g
Práškový cukor 50 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • 30 min / 170 ° C
  • Porcie: 12
  • Tažká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Ovocné želé

  • Krém

Popis

Zdieľať

Torta  z madlenkovým korpusom naplnená želé z červeného ovocia a vanilkovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vajcia s cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou kôrou vymiešame dopenista. V miske zmiešame mlieko, olej a maslo a pridáme k cestíčku. Preosejeme múku s kypriacim práškom a pridáme k vymiešaným vajíčkam.

2
Hotovo

Vymiešame na hladkú hmotu. Cesto dáme do 19 cm vystriekanej formy na pečenie, posypeme malinami a upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Ovocné želé

Želatínu dáme namočíme do studenej vody. Maliny s jahodami dáme variť. Pridáme nabobtnanú želatínu a necháme ju rozpustiť.

4
Hotovo

Šľahačku vyšľaháme nie úplne dotuha a pridáme ju k ovociu. Zľahka premiešame. 19 cm tortovú formu vystelieme fóliou, nalejeme pripravené želé a dáme zmraziť.

5
Hotovo

Krém

100 ml smotany privedieme do varu. Odstavíme a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladkú hmotu.

6
Hotovo

Mascarpone vymiešame s cukrom, vanilkovým extraktom a zvyšnou smotanou. Pridáme vychladnutú čokoládu a vymiešame na hladkú hmotu.

7
Hotovo

Na tortovú formu o 2 cm väčšiu ako sme piekli korpus dáme potravinársku fóliu. Formu otočíme a nalejeme do nej polovicu krému. Do stredu vložíme zmrznuté malinové želé a jemne zatlačíme.

8
Hotovo

Naplníme zvyšným krémom a vložíme upečený korpus. Dáme vychladnúť. Vychladnuté otočíme, odstránime tortový rám, stiahneme fóliu a ozdobíme.

naspäť
Slané tyčinky s pestom
dalej
Banániky s parížskym krémom
naspäť
Slané tyčinky s pestom
dalej
Banániky s parížskym krémom
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here