Ingrediencie
-
350 g Špagety
-
Masové ragú
-
1 lyžica Olivový olej
-
50 g Anglická slanina
-
1 veľká Cibuľa
-
3 strúčiky Cesnak
-
2 Mrkva
-
2 stonky Stonkový zeler
-
vetvička Rozmarín
-
800 g Drvené paradajky
-
2 lyžice Paradajkový pretlak
-
150 ml Červené víno
-
1 kocka Hovädzí bujón
-
3 ks Bobkový list
-
6 ks Cherry paradajky
-
Soľ
-
na posypanie Tvrdý syr
-
Čerstva bazalka
Popis
Špagety s obľúbenou omáčkou. Super ľahká talianska klasika – zmes mletého mäsa, zeleniny a byliniek.
Kroky
1
Hotovo
5
|
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninku pokrájanú na kocky a opražíme. |
2
Hotovo
10
|
Znížime teplotu a pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a rozmarín. Za občasného miešania restujeme, kým zelenina nezmäkne. |
3
Hotovo
5
|
Zvýšime teplotu a pridáme mäso a ďalej restujeme, kým mäso nezhnedne. |
4
Hotovo
|
Pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak, kocku bujónu, červené víno, cherry paradajky pokrájané na polovicu. |
5
Hotovo
90
|
Zmes privedieme k varu a prikryté za občasného miešania varíme asi 1 a pol hodiny, kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou a korením. |
6
Hotovo
|
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Podávame s omáčkou posypané syrom a ozdobené bazalkou, |
7
Hotovo
|