Ingrediencie
-
300 g Cestovinypenne
-
syrová omáčka
-
200 ml Smotana na varenie (12%)
-
100 g Eidam
-
100 g Ementál
-
100 g Čedar
-
100 g Syr niva
-
Soľ
-
Muškátový oriešok
-
na posypanie 50 g Tvrdý syr
Popis
Cestoviny so štyrmi druhmi syra inšpirované talianskou kuchyňou. Rýchla a nenáročná pochúťka pre všetkých milovníkov syra.
Kroky
1
Hotovo
|
CestovinyCestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. |
2
Hotovo
|
Syrová omáčkaTrvdé syry postrúhame, nivu nakrájame na kocky. Do panvice nalejeme smotanu a pridáme syry. Varíme za stáleho miešania, kým sa nám syry nerozpustia. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. |
3
Hotovo
|
Cestoviny pridáme k syrovej omáčke a dobre premiešame a hneď podávame. Na tanieri ešte posypeme postrúhaným syrom a ozdobíme bazalkou. |