Cheesecake
New York cheesecake

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Maslové sušienky 200 g
Mandle 50 g
Maslo 100 g
Krém
Mascarpone 1 kg
Kryštálový cukor 230 g
Vanilkový extrakt 2 lyžičky
Vajcia 3 ks
Žĺtok 1 ks
Citrónová kôra 2 lyžičky
Pochúťková smotana 200 g
Kukuričný škrob 3 lyžice
Poleva
Pochúťková smotana 200 g
Šťava z jedného citróna

Nutričné hodnoty

1 porcia
549
kcal
12 g
tuk
24 g
bielkoviny
25 g
sacharidy

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 10 min / 200 ° C, 40 min /120 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Korpus

  • Krém

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Klasický cheesecake – jednoduchý, krémový  s polevou z pochúťkovej smotany a citrónom, ktorý netreba piecť vo vodnom kúpeli.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Sušienky spolu s mandľami rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč.

2
Hotovo

Tortovú formu vystriekame olejom na formy alebo vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva.

3
Hotovo
10 min/180°C

Dáme piecť asi na 10 minút do rúry vyhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Plnka

Vymiešame syr, postupne pridávame cukor, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu, kukuričný škrob a po jednom vajcia. Nakoniec primiešame pochúťkovú smotanu. Dobre premiešame.

5
Hotovo
10/200° C, 25 min/110° C

Plnku dáme na vychladnutý sušienkový základ. Pečieme 10 minút pri teplote 200 ° C. Potom znížime teplotu na 110 ° C a pečieme ďalších 25 minút. Vypneme rúru a koláč necháme v rúre asi hodinu. Po 30 minutách pootvoríme dvierka.

6
Hotovo

Poleva

Vymiešame smotanu s citrónovou šťavou a polejem ňou koláč hneď po vytiahnutí z rúry. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, nakoniec v chladničke, najlepšie do druhého dňa.

7
Hotovo
8
Hotovo

Tip, rada

Všetky suroviny na náplň musia mať rovnakú izbovú teplotu. Aby sa nám cheesecake ľahšie oddelil od formy, potrieme boky pred naplnením roztopeným maslom.

naspäť
Melónový šalát s fetou
dalej
Mangové tortičky
naspäť
Melónový šalát s fetou
dalej
Mangové tortičky