Ingrediencie
-
Cesto
-
150 g Mandľová múka
-
200 g Kryštálový cukor
-
5 ks Vajcia
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
200 g Mletý mak
-
2 lyžice Olej
-
2 lyžice Mlieko
-
Krém
-
40 g Pudingový prášok
-
250 g Maslo
-
400 ml Mlieko
-
200 g Práškový cukor
-
Šťava a kôra z jedného citróna
-
Višňová plnka
-
4 lyžice Kryštálový cukor
-
3 lyžice Kukuričný škrob
-
1 ks Višňový kompót
-
Poleva
-
200 g Biela čokoláda
-
200 g Smotana na šľahanie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame cukor, žĺtky, vodu, olej, pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva. |
2
Hotovo
30
|
Cesto rozdelíme na 2 časti a vylejeme na plechy vystlané papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
KrémV mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém. Vychladnutý spojíme s maslom vymiešaným s práškovým cukrom. Pridáme citrónovú šťavu a kôru. |
4
Hotovo
|
Višňová plnkaVišňový kompót dáme variť. V troche vody rozmiešame kukuričný škrob a pridáme k višniam. Krátko povaríme a necháme mierne vychladnúť. |
5
Hotovo
|
PolevaSmotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame tyčovým mixérom na hladký krém. |
6
Hotovo
|
DokončenieNa vychladnutý spodný plát navrstvíme višňovú plnku, potom maslový krém. Prikryjeme vrchným plátom a polejeme čokoládovou polevou. |