Makové rezy s višňami

2 0
Makové rezy s višňami

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Mandľová múka 150 g
Kryštálový cukor 200 g
Vajcia 5 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Mletý mak 200 g
Olej 2 lyžice
Mlieko 2 lyžice
Krém
Pudingový prášok 40 g
Maslo 250 g
Mlieko 400 ml
Práškový cukor 200 g
Šťava a kôra z jedného citróna
Višňová plnka
Kryštálový cukor 4 lyžice
Kukuričný škrob 3 lyžice
Višňový kompót 1 ks
Poleva
Biela čokoláda 200 g
Smotana na šľahanie 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Višňová plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Obľúbené rezy s makovým piškótovým cestom naplnené pudingovým maslovým krémom a višňami.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame cukor, žĺtky, vodu, olej, pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva.

2
Hotovo
30

Cesto rozdelíme na 2 časti a vylejeme na plechy vystlané papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Krém

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém. Vychladnutý spojíme s maslom vymiešaným s práškovým cukrom. Pridáme citrónovú šťavu a kôru.

4
Hotovo

Višňová plnka

Višňový kompót dáme variť. V troche vody rozmiešame kukuričný škrob a pridáme k višniam. Krátko povaríme a necháme mierne vychladnúť.

5
Hotovo

Poleva

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame tyčovým mixérom na hladký krém.

6
Hotovo

Dokončenie

Na vychladnutý spodný plát navrstvíme višňovú plnku, potom maslový krém. Prikryjeme vrchným plátom a polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Rebarborový koláč
naspäť
Rebarborový koláč