Malinové rezy
s pistáciami

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Biela čokoláda 200 g
Trstinový cukor 150 g
Maslo 200 g
Hladká múka 100 g
Pistácie pomleté 100 g
Pistácie posekané 50 g
Vajcia 3 ks
Pistáciový krém
Smotana na šľahanie 250 g
Biela čokoláda 90 g
Pistáciová pasta 50 g
Malinové pyré
Maliny čerstvé alebo mrazené 500 g
Kryštálový cukor 50 g
Malinový krém
Mascarpone 250 g
Biela čokoláda 100 g
Smotana na šľahanie 200 g
Malinové pyré 120 g
Práškový cukor 50 g
Malinové želé
Plátková želatína 6 g
Malinové pyré 250 g
Citrónová šťava 10 ml
Kryštálový cukor krupica 50 g
Krém z bielej čokolády
Biela čokoláda 100 g
Smotana na šľahanie 250 g
Mascarpone 200 g
Čokoládová poleva
Biela čokoláda 150 g
Smotana na šľahanie 100 g
Dokončenie
Pistácie posekané
Maliny

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50 + chladenie
  • 20 min / 180 °C
  • Porcie: 25
  • Stredná

Ingrediencie

  • Korpus

  • Pistáciový krém

  • Malinové pyré

  • Malinový krém

  • Malinové želé

  • Krém z bielej čokolády

  • Čokoládová poleva

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Šťavnaté malinové rezy s čokoládovým korpusom s pistáciami a pistáciovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom. Necháme mierne vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista.

2
Hotovo
20 min/180 °C

Obidve hmoty spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku a pomleté pistácie. Rozotrieme na plech pokrytý papierom (20 × 30 cm), posypeme posekanými pistáciami a dáme piecť.

3
Hotovo

Pistáciový krém

Smotanu privediem do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na kúsky, Necháme zmäknúť, pridáme pistáciovú pastu a prešľaháme tyčovým mixérom. Dáme vychladnúť. Na druhý deň vyšľaháme na hladký krém.

4
Hotovo

Malinové pyré

Maliny s cukrom privedieme do varu a varíme asi 2 minúty. Odstavíme a ešte teplé maliny prepasírujeme.

5
Hotovo

Malinový krém

Smotanu privediem do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na kúsky, Necháme zmäknúť a prešľaháme tyčovým mixérom. Dáme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme malinové pyré, mascarpone a vyšľaháme na hladký krém.

6
Hotovo

Malinové želé

Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať. Malinový pyré s cukrom a citrónovou šťavou zahrejeme a necháme v nej želatínu rozpustiť.

7
Hotovo

Krém z bielej čokolády

Smotanu privediem do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na kúsky, Necháme zmäknúť a prešľaháme tyčovým mixérom. Dáme vychladnúť. Na druhý deň vyšľaháme na hladký krém.

8
Hotovo

Čokoládová poleva

Smotanu privediem do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na kúsky. Necháme chvíľu stáť a rozmiešame na hladký krém.

9
Hotovo

Dokončenie

Na vychladnutý korpus rozotrieme pistáciový krém. Necháme vychladiť a roztrieme malinový krém. Znova necháme vychladiť.

10
Hotovo

Opatrne nalejeme studené uvarené želé a opäť necháme stuhnúť. Pred zalievaním založíme kapsľový rám po okrajoch. Znova necháme vychladiť a rozotrieme krém z bielej čokolády.

naspäť
Rezne so syrom feta
dalej
Bravčové rezne na hruškách
naspäť
Rezne so syrom feta
dalej
Bravčové rezne na hruškách