Ingrediencie
-
Cesto
-
2 ks Vajcia
-
2 hrnčeky Kryštálový cukor
-
1/2 hrnčeka Olej
-
1/2 hrnčeka Kakao
-
2 hrnčeky Hladká múka
-
2 lyžičky Sóda bikarbóna
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
1 hrnček Horúca voda
-
2 lyžičky Vanilkový extrakt
-
1 hrnček Acidofilné mlieko
-
štipka Soľ
-
Stracciatellový krém
-
300 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Práškový cukor
-
150 g Horká čokoládapostrúhaná
-
500 g Mascarpone
-
Posýpky
-
200 g Hladká múka
-
50 g Kakao
-
80 g Kryštálový cukor krupica
-
1 ks Vajce
-
80 g Maslo
-
1/2 lyžičky Kypriaci prášok do pečiva
-
Dokončenie
-
8 ks Banán
Popis
Stracciatellové rezy na spôsob Krtkovej torty s banánom a čokoládou. Vhodné aj na slávnostnú príležitosť.
Kroky
1
Hotovo
|
KorpusPripravíme si dve misky. V jednej zmiešame mlieko s olejom, vajciami a vodou. Do druhej preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. |
2
Hotovo
|
Mokré suroviny pridáme k suchým surovinám a vymiešame na hladkú hmotu. |
3
Hotovo
35 min/170 °C
|
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
15 min/180°C
|
PosýpkaV miske zmiešame sypké suroviny – múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme vajce, maslo a spracujeme na zmes podobnú posýpke. Zmes dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť. |
5
Hotovo
|
Stracciatellový krémV miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie. Za stáleho miešania pridáme postrúhanú čokoládu. |
6
Hotovo
|
DokončenieNa vychladnutý korpus poukladáme pozdĺžne prekrojené banány a potrieme stracciatellovým krémom. Necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme posýpkou. |