Stracciatellové rezy
s banánom

0 0
Stracciatellové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 2 ks
Kryštálový cukor 2 hrnčeky
Olej 1/2 hrnčeka
Kakao 1/2 hrnčeka
Hladká múka 2 hrnčeky
Sóda bikarbóna 2 lyžičky
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Horúca voda 1 hrnček
Vanilkový extrakt 2 lyžičky
Acidofilné mlieko 1 hrnček
Soľ štipka
Stracciatellový krém
Smotana na šľahanie 300 ml
Práškový cukor 100 g
Horká čokoláda postrúhaná 150 g
Mascarpone 500 g
Posýpky
Hladká múka 200 g
Kakao 50 g
Kryštálový cukor krupica 80 g
Vajce 1 ks
Maslo 80 g
Kypriaci prášok do pečiva 1/2 lyžičky
Dokončenie
Banán 8 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 85
  • 35 min/170 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Stracciatellový krém

  • Posýpky

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Stracciatellové rezy na spôsob Krtkovej torty s banánom a čokoládou. Vhodné aj na slávnostnú príležitosť.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Pripravíme si dve misky. V jednej zmiešame mlieko s olejom, vajciami a vodou. Do druhej preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.

2
Hotovo

Mokré suroviny pridáme k suchým surovinám a vymiešame na hladkú hmotu.

3
Hotovo
35 min/170 °C

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo
15 min/180°C

Posýpka

V miske zmiešame sypké suroviny – múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme vajce, maslo a spracujeme na zmes podobnú posýpke. Zmes dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť.

5
Hotovo

Stracciatellový krém

V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie. Za stáleho miešania pridáme postrúhanú čokoládu.

6
Hotovo

Dokončenie

Na vychladnutý korpus poukladáme pozdĺžne prekrojené banány a potrieme stracciatellovým krémom. Necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme posýpkou.

naspäť
Čokoládová torta
dalej
Torta s chalvou
naspäť
Čokoládová torta
dalej
Torta s chalvou