Ingrediencie
-
50 g Maslo
-
1 lyžica Olivový olej
-
800 g Cibuľa
-
1 lyžica Kryštálový cukor
-
2 lyžice Hladká múka
-
200 ml Biele víno
-
2 strúčiky Cesnak
-
800 ml Hovädzí vývar
-
100 g Tvrdý syrjemne postrúhaný
-
4 plátky Sendvič
Popis
Francúzska cibuľová polievka s plátkom opečeného chlebíka a syrom. Ideálna na zahriate v chladných, zimných dňoch.
Kroky
1
Hotovo
10
|
V hrnci rozpustíme maslo spolu s olejom. Nakrájanú cibuľu nakrájanú opražíme na oleji dozlatista. |
2
Hotovo
20
|
Pridáme cukor a za stáleho miešania varíme, až cibuľa začne hnednúť. |
3
Hotovo
|
Pridáme cesnak pokrájaný na plátky, zasypeme múkou a krátko opražíme. |
4
Hotovo
20
|
Zalejeme vývarom, prilejeme víno a varíme ešte 20 minút. |
5
Hotovo
10
|
Rúru zapneme na program gril. Polievku dáme do zapekacích misiek. Plátok sendviča dáme na vrch, zasypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť. |
6
Hotovo
|